Rijd jij graag een blokje om?

Rijd jij graag een blokje om?

Structureel werk · 3–6 uur/week
Baarlo, Limburg, Nederland
VervoerZorgBegeleiding
Zorg
1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
#78905
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/7171734-/activiteiten/Rijd-jij-graag-een-blokje-om/78905 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Stop jij als je een zwaan met haar kuikentjes de weg over ziet steken? Schiet je niet in paniek als de weg afgesloten is en je een half uur moet omrijden?

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar een (top)chauffeur. Iemand die het niet erg vindt om een blokje om te rijden, iemand te helpen met instappen en een praatje te maken. Iemand die het leuk vindt om in een groter voertuig te rijden en op niemand neerkijkt. Iemand die alle tijd heeft om zelfs een zwaan met kuikentjes te laten oversteken op het zebrapad. Dus zit jij liever op een stoel in de bus dan op een bank? En rij je graag samen met een gezellige groep mensen in plaats van alleen? Lees dan vooral verder!

Wij zijn Ans, Ria, Petra, Roel en Theo. We hebben allemaal niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We zijn mensen die graag iets ondernemen en daarom gaan wij een aantal keren per week naar het activiteitencentrum De Maashorst in Baarlo. Hier doen we allerlei activiteiten of maken we een praatje met anderen. Waar we niet meer zo goed in zijn is autorijden. Daarom vragen we je of jij ons kan helpen. Op woensdag en donderdag zoeken wij iemand die ons in de ochtend naar het activiteitencentrum kan brengen en aan het einde van de middag weer kan ophalen. De ritjes duren ongeveer 1,5 uur (omdat we natuurlijk thuis worden opgehaald en niet zo 1, 2, 3 in de bus zitten).

Woon je in de omgeving van Baarlo? Heb jij een aantal uurtjes in de week tijd? En lijkt het jou leuk om ons, op woensdag en/of donderdag op en neer te rijden van ons huisadres naar het activiteitencentrum? Neem dan contact met ons op! Wij zorgen natuurlijk voor een bus.

Het betreft vrijwilligerswerk. Rijbewijs B volstaat. Wij zorgen ervoor dat je een goede instructie krijgt om je vrijwilligerswerk veilig te kunnen uitvoeren. Voor sommigen kan het een stap zijn om met mensen te werken die hulp nodig hebben. Wij staan bij SGL voor gelijkwaardigheid. Iedereen is gelijk in waarde. Ze mogen jou dan wel vrijwilliger* noemen. Maar voor ons ben je gewoon Eva, Fatima, Iwona of Bram en zijn wij gewoon Ans, Ria, Petra, Roel en Theo 😉.

 

*Als vrijwilliger bij SGL heb je recht op verschillende regelingen. Je kunt gebruik maken van de vergoedingsregeling. Je komt terecht in een leuke werkomgeving en we hanteren een attentieregeling.

 

Mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Misschien kun je je niet direct een voorstelling maken van mensen met hersenletsel. Dat begrijpen wij. Het zijn mensen zoals jij en ik. Het kan namelijk iedereen overkomen. Door een ongeluk of ziekte, zoals een herseninfarct kun je schade aan je hersenen oplopen. Wij noemen dat niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn vaak groot, zoals een (gedeeltelijke) verlamming, een karakterverandering, snel overprikkeld raken, slecht geheugen, niet meer (goed) kunnen praten en nog veel meer. Dit heeft veel impact, niet alleen op de mensen die het overkomt, maar ook op hun naasten. Sommige mensen kunnen niet meer werken of zelfs niet meer thuis wonen. SGL biedt specialistische zorg en ondersteuning thuis, in activiteitencentra en op woonbegeleidingscentra en verschillende diensten om cliënten met NAH en naasten verder te helpen. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team en daardoor onmisbaar binnen SGL.

 

Wil jij iets voor anderen betekenen?

Zie je ergens mogelijkheden waar we jouw kwaliteiten kunnen inzetten? Ga dan zeker het gesprek met ons aan. Wij geven jou de juiste bagage om onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te kunnen ondersteunen. En natuurlijk mag jij bij SGL zelf bepalen of je af en toe vrijwilligerswerk wilt komen doen of wekelijks. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en kunt een vergoeding krijgen. SGL denkt met je mee in mogelijkheden en maakt afspraken in goed overleg, zodat onze cliënten en medewerkers weten wanneer ze op je kunnen rekenen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen