Penningmeester COC Limburg

Penningmeester COC Limburg

Structureel werk · Flexibele uren
Bogaardenstraat 43, 6211 SN Maastricht, Netherlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
COC Limburg
#60357
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/0990963-/activiteiten/Penningmeester-COC-Limburg/60357 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij iemand die graag financieel overzicht houdt? Vind jij het leuk om mee te denken over nieuwe aankopen? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Jong of oud, zolang jij je goed voelt in deze functie, dan ben jij de geschikte kandidaat!

Uitgebreide omschrijving

Ben jij iemand die graag financieel overzicht houdt? Vind jij het leuk om mee te denken over nieuwe aankopen? Of ben jij gewoon een denker vol met ideeën en zie jij een controlerende taak wel zitten? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Jong of oud, zolang jij je goed voelt in deze functie, dan ben jij de geschikte kandidaat! We proberen de samenstelling van het bestuur zo divers mogelijk te maken. Daarom hechten wij veel waarde aan kandidaten die zich identificeren als vrouw, trans* en kandidaten uit Midden- en Noord-Limburg.

Wie zijn wij?

COC Limburg is dé belangenvereniging voor voor lhbti’s in Limburg. Wij streven naar een diverse en inclusieve samenleving, die werkt aan lhbti-emancipatie, zodat lhbti’s volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. COC Limburg is een ledenvereniging, vertegenwoordigd door bestuursleden, ondersteund door een kantoorteam en draaiende op meer dan 100 vrijwilligers. Het bestuur is verantwoordelijk voor de inhoud van de beleidsplannen en werkplannen, het personeel voor het toezicht op de uitvoering hiervan. Het kloppend hart van deze vereniging zijn de vele vrijwilligers in de werkgroepen. Ons hoofdkantoor is gelegen in Maastricht maar ons werkgebied is de hele provincie Limburg.
 
Werkzaamheden

De penningmeester heeft een controlerende taak. Je zorgt ervoor dat de inkomsten en uitgaven van de organisatie goed verlopen. Dit klinkt heel saai, maar dat is het niet. Jij helpt namelijk de werkgroepen met het organiseren van activiteiten door ze de financiële mogelijkheden van het COC te bieden! Ook kan een coördinator een vraag hebben over een factuur. Jij vindt het daarom niet erg om de factuur even te checken. Je kijkt niet alleen naar cijfertjes, maar je geeft advies en denkt mee over nieuwe plannen. Samen met het bestuur stel je een begroting op en maak je aan het einde van het jaar een financieel verslag. De boekhouder helpt je met de financiële taken zoals het inboeken van facturen en het maken van overzichten in het programma Exact.

Wij vragen

 • Een bestuurslid van COC Limburg bezit algemene bestuurlijke kwaliteiten, heeft bij
  voorkeur ervaring als bestuurder van een vereniging;
 • Kan besturen op hoofdlijnen, weet afstand te bewaren tot de werkgroepen;
 • Een digitale werkomgeving is voor jou geen probleem;
 • Kunnen werken met Google-diensten is een pré;
 • Proactieve houding in uiteenlopende situaties;
 • Je kan goed omgaan met verschillende persoonlijkheden en je kan ‘levelen’ met mensen; 
 • Je schakelt snel en je werkt georganiseerd en gestructureerd;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend in woord en geschrift;
 • Ervaring met boekhouden is een pré;
 • Integriteit bij het verwerken van financiële en/of persoonsgegevens;
 • Een VOG (verklaring omtrent gedrag) moet kunnen worden overlegd.

 Tijdsbesteding 

Het is niet ongewoon om te werken of te studeren naast je functie. De nieuwe bestuursfuncties zijn zo gemaakt dat niet alles op je bordje terecht komt, voor de penningmeester zijn bepaalde financiële taken uitbesteed. De functie kost ongeveer 4 uur per week (indicatie); de tijd is zelf in te delen. Aangezien COC Limburg veel digitaal doet kan je deze functie ook vanuit huis doen. Wel is er minimaal 1x per maand een bestuursvergadering in Maastricht en bij kandidaten uit Midden- en Noord-Limburg kan de vergaderinglocatie gewijzigd worden naar een centrale plek.
 
Ik heb interesse maar ik weet niet of ik alle kwalificaties heb…

Leuk dat je interesse hebt! Het is handig als je wat ervaring hebt met boekhouden en wegwijs bent in de digitale wereld. We zoeken iemand die bereid is om iets nieuws te leren en die het niet erg vindt om dingen op te zoeken. Wij vinden het vooral belangrijk dat de nieuwe penningmeester enthousiast en leergierig is.

Interesse?

 Als u naast de vacature op "reageren" klikt krijgen wij bericht van uw interesse. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. Bent u nog geen vrijwilliger bij Vrijwilligerswerk Venlo? Hier kunt u zich aanmelden!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Maastricht Activiteiten > COC Limburg > Penningmeester COC Limburg