Post | februari 2021 | Verhalen van vrijwilligers | 1 min lezen

Herman (45) helpt mee bij de kinderboerderij

Op de kinderboerderij is er altijd wat te doen. Er zijn altijd kinderen aanwezig, de sfeer is gemoedelijk, de dieren zijn kalm en het is altijd goed bereikbaar. Zeker mensen zonder huisdieren zijn vaak te vinden in de kinderboerderij. Zo ook Herman (45), die vrijwilliger is bij de kinderboerderij.


“Bij de kinderboerderij is altijd wel wat te doen, dat maakt het ook zo leuk!” vertelt Herman, als hem gevraagd wordt naar het leukste aan vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij. “Ik heb zelf ook kinderen, en het is altijd goed om een kind te zien stralen als ze weer bij de beestjes kunnen komen. Ik neem de kleine ook regelmatig mee hoor, bij het voeren!”.


Er zijn ontzettend veel verschillende dieren op de kinderboerderij. Het is natuurlijk een leuk uitje, maar daarnaast moeten de beestjes wel verzorgd worden. Gezien de kleine budgetten die kinderboerderijen hebben, draaien ze daarom voornamelijk op vrijwilligers. “Thuis heb ik geen dieren en ik ben een echte dierenvriend. Ik heb tijd over, want ik werk voor mezelf, dus ik dacht: waarom meld ik me niet aan? En hier sta ik dan!”.De kinderboerderij zoekt regelmatig mensen om te helpen en er is ook een hoop te doen. Je kan er bijvoorbeeld assisteren met het voeren van de dieren, het park schoonhouden, opletten of alles wel goed gaat en nog veel meer. Ook kan je vaak wel ouderen vervoeren door de kinderboerderij vanuit het verpleegtehuis. “Er komen hier eigenlijk vooral ouders met kinderen en ouderen die genieten van de rust en van de kinderen. Als je het leuk vindt om met zowel mensen als dieren van alle vormen, maten, leeftijden en eigenschappen om te gaan, is dit echt de beste plek om te zijn!


Klinkt dit nou als iets voor jou? Meld je dan aan en misschien vind jij wel de beste vacature voor jou!

Deel blogpost