Vrijwilliger Communicatie

Vrijwilliger Communicatie

Structureel werk · 0–4 uur/week
Leunseweg 53a, 5802 CG Venray, Nederland
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningZorgOnderwijs
Activiteit Delen
Rode Kruis Regio Zuid
#82125
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Rode-Kruis-Regio-Zuid/activiteiten/Vrijwilliger-Communicatie/82125 om je aan te melden

Contactpersoon

Rode Kruis Team vrijwilligersmanagementStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Als vrijwilliger communicatie ben je een pro in het leggen van contacten, je bent vlot met de pen en het brein achter de communicatie van onze activiteiten.

Uitgebreide omschrijving

Zin om een superleuke vrijwilligersrol te vervullen bij het Rode Kruis? Als vrijwilliger communicatie voor het district Noord- en Midden-Limburg ben jij het brein achter de communicatie van onze lokale activiteiten. Ben je een pro in het leggen van contacten en heb je een vlotte pen? Lees dan vooral verder!

 

Het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat.

 

Wat ga je doen?

In deze rol draag je bij aan de zichtbaarheid van het Rode Kruis en onze vrijwilligers. Je bent het brein achter de communicatie, zowel extern als intern. Een aantal taken die bij jouw functie horen:

 •  Je communiceert effectief met een vlotte pen of via mondelinge communicatie
 •  Je brengt de boodschap van het Rode Kruis duidelijk en nauwkeurig over
 •  Je zorgt voor interne en externe communicatie: de ene keer schrijf je teksten voor de website of nieuwsbrief, de andere keer plaats je berichten op sociale media en monteer je videocontent
 • Maken van folders en flyers
 • Je werkt hierbij samen met de beroepskrachten en vrijwilligers van de verschillende werkvelden van het district Noord- en Midden-Limburg.

 

Wat breng je mee?

Voor de functie van vrijwilliger communicatie zoeken we een iemand die makkelijk connecties maakt en een vlotte pen heeft. Je hebt visie op het onderwerp communicatie. En verder:

 • Ben je enthousiast, creatief, zelfstandig en proactief
 • Beheers je de Nederlands taal uitstekend
 • Heb je een uitgebreide kennis van sociale media en Microsoft 365
 • Ben je communicatief vaardig en resultaatgericht
 • Ben je initiatiefrijk, enthousiasmerend en zelfredzaam
 • Heb je verstand van communicatiekanalen om onze boodschap over te brengen.

 

Wat krijg je?

Het in actie komen voor het Rode Kruis is ontzettend leuk. Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je werkt samen met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Daarnaast bieden wij:

 • Leuk en interessant vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kan ontwikkelen
 • De kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie
 • Voldoening en zichtbare resultaten van jouw bijdrage
 • De mogelijkheid om bijna geheel vanuit huis te werken.

 

Interesse?

Volg je hart en reageer nu! Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op via 084-8340022.

Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv naar [email protected] onder vermelding van vacature Vrijwilliger Communicatie.

 

We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.

Wij hopen je snel te ontmoeten!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Rode Kruis Regio Zuid

Het Rode Kruis helpt iedereen in nood. We zijn er niet alleen bij grote rampen en in oorlogsgebieden. Ook dicht bij huis zijn we actief. In Noord- en Midden-Limburg staan onze vrijwilligers klaar om lokaal hulp te bieden. Rampen gebeuren niet alleen ver weg.

Door de coronapandemie stijgen de lokale hulpvragen. Wij adviseren zorginstellingen en onze vrijwilligers kunnen ondersteuning bieden als er bijvoorbeeld op een zorgafdeling corona wordt geconstateerd. Ook ondersteunen onze vrijwilligers de GGD met het bron- en contactonderzoek en met het afnemen van coronatesten. We zijn er niet alleen voor grote instellingen. Ook mensen die in quarantaine zitten kunnen onze hulp inroepen om bijvoorbeeld boodschappen te doen.