Skip Sidebar
Refugee Team

Refugee Team

Sociale Onderneming

Over ons

Bij Refugee Team zijn we ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Via persoonlijke begeleiding, ...

Vluchtelingen & Minderheden
Deel
Word Video Vriend!

Word Video Vriend!

Structureel werk · 0–1 uur/week
Vanuit huis
Vluchtelingen & Minderheden
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Refugee Team
#64930
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Refugee-Team/activiteiten/Word-Video-Vriend/64930 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? En ben jij nieuwsgierig naar andere talen en culturen? Word dan Video Vriend!

Uitgebreide omschrijving

Met het programma Video Vrienden brengen we vluchtelingen en Nederlanders digitaal met elkaar in contact in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Jullie videobellen wekelijks in het Nederlands aan de hand van verschillende thema's en leren zo elkaars favoriete eten, muziek en series kennen. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Een waardevolle ontmoeting buiten je eigen bubbel!


Video Vrienden in 5 stappen:

1. Aanmelden

Meld je aan voor het programma via deze vacature. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.


2. Match

We matchen je aan een Video Vriend op basis van woonplaats, leeftijd en interesses. Zodra we een match hebben gevonden, sturen we een bericht met informatie over jouw Video Vriend.


3. Thema

We koppelen jullie aan elkaar in een WhatsApp-groep. Daarin delen we voor een periode van vijf weken wekelijks een thema om over te praten. We blijven bereikbaar voor vragen en bieden passende begeleiding gedurende de vijf weken.


4. Videobellen

Jullie spreken samen een moment af in de week waarop jullie videobellen. Het videobellen doen jullie via WhatsApp.


5. Evaluatie

Na vijf weken vragen we of jullie contact willen blijven houden. We sturen dan geen thema's meer, maar blijven wel bereikbaar voor vragen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Refugee Team

Bij Refugee Team zijn we ervan overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen in Nederland en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Via persoonlijke begeleiding, actieve workshops en vrijwilligerswerk zorgen we er samen voor dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. Vanaf dag één meedoen, dat is het doel.