Skip Sidebar

Over ons

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ...

WelzijnZorgVluchtelingen & Minderheden
Deel
Vrijwillige begeleider kindvriendelijke ruimte

Vrijwillige begeleider kindvriendelijke ruimte

Structureel werk · 3–4 uur/week
Venlo, Limburg, Nederland
WelzijnZorgVluchtelingen & Minderheden
Activiteit Delen
Leger des Heils W&G Zuidoost
#80435
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Leger-des-Heils-WG-Zuidoost/activiteiten/Vrijwillige-begeleider-kindvriendelijke-ruimte/80435 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In de opvanglocatie Beerendonck in Venlo wordt een speelruimte ingericht waar kinderen fijn en veilig kunnen spelen.

Uitgebreide omschrijving

In de opvanglocatie Beerendonck in Venlo voor vluchtelingen uit Oekraïne wonen veel gezinnen met kinderen. Er wordt nu een speelruimte ingericht waar deze kinderen fijn en veilig kunnen spelen. Voor deze speelruimte zijn we intensief op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Niemand wil dat kinderen in een (nood-)opvang moeten verblijven. Daarom maken we onze opvang zo kindvriendelijk mogelijk. We richten een kindvriendelijke ruimte in , waar kinderen in de leeftijd van 4-12 even uit de stress van hun situatie zijn en zich volledig kind kunnen voelen. In de speelruimte bieden we de kinderen een plek waar ze veilig en onder begeleiding kunnen spelen.

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. 

Om dit goed te kunnen doen, krijg je als vrijwilliger een training van ongeveer 2,5 uur, waarin je handvatten krijgt om structuur en veiligheid te kunnen bieden aan de kinderen en opmerkelijk gedrag te kunnen signaleren.


Vanuit ervaringen van andere opvanglocatie is het belangrijk dat er een speelruimte is waar kinderen een plek hebben waar rust en veiligheid is, waar kinderen echt tot spel komen en kind kunnen zijn.

Er is aandacht voor alle kinderen en je begeleidt kinderen in hun spel.


Wat ook bijdraagt aan het succes van een kindvriendelijke ruimte is dat er een team is van mensen die echt gecommitteerd zijn.

Je bezit inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden, biedt structuur en je oordeelt niet. Het is belangrijk dat je open staat voor de verschillende culturen en daar respectvol mee omgaat. Door eens in de twee weken aanwezig te zijn als vrijwilliger, word je een vertrouwd gezicht voor de kinderen. De bezoeken zijn 2 uur waarin je zorgt voor een goede voorbereiding, begeleiding en afronding. (Dus ongeveer 3 uur in totaal)


Vrijwilligers willen kinderen goed begeleiden. Het is belangrijk dat je zelf uitgerust bent en open staat in je waarneming. Vul gedrag niet in, maar blijf met open blik naar het kind kijken. Begin iedere speelmiddag opgewekt en begroet alle kinderen. Geniet van de momenten dat kinderen geconcentreerd spelen. En geniet van de dankbaarheid die je van de kinderen krijgt!


De opvanglocaties in Venlo bieden onderdak aan 350 Oekraïense mannen, vrouwen en kinderen. De mensen die hier verblijven hebben een eigen kamer, douche en keuken en worden van alle basisbehoeften voorzien.


     Ben jij enthousiast over deze leuke vrijwilligersfunctie?

Solliciteer dan online via de button of stuur anders je motivatiebrief naar Anita Schenk-Vossen, vrijwilligerscoördinator: [email protected]

https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vrijwilligerswerk

Eerst meer weten? Mail dan met Ine Hermans-Sillen,

Aandachtsfunctionaris Vrijwilligers

Mailadres: [email protected]

Adres: Deken van Oppensingel 8, 5911 AD Venlo 

 

Iedere vrijwilliger die zich aanmeldt en met kwetsbare groepen in contact zal komen, is verplicht een VOG te overhandigen. De kosten daarvan zijn voor onze rekening.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Leger des Heils W&G Zuidoost > Vrijwillige begeleider kindvriendelijke ruimte

Over Leger des Heils W&G Zuidoost

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.