Skip Sidebar

Over ons

Onder de rook van Venlo, in Tegelen ligt een prachtig museum op een sprookjesachtige locatie! Dit museum heeft een unieke verzameling historische keramiek en toont verrassende exposities hedendaagse ...

Kunst & cultuur
Deel
Rondleider M/V

Rondleider M/V

Structureel werk · Flexibele uren
Kasteellaan 8, 5932 AG Tegelen, Nederland
Kunst & cultuur
Activiteit Delen
Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
#65108
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Keramiekcentrum-Tiendschuur-Tegelen/activiteiten/Rondleider-MV/65108 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Lijkt het je leuk om kennis over keramiek en de geschiedenis hiervan over te dragen aan onze bezoekers dan is onze vacature iets voor jou!

Uitgebreide omschrijving

Hou je van keramiek? Heb je tijd?

Woon je in de buurt en ga je graag met mensen om?

Dan ben jij wellicht de nieuwe vrijwilliger die wij zoeken.

Ter uitbreiding van ons huidige team rondleiders zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om onze bezoekers te verrassen met leuke en interessante verhalen over keramiek over de geschiedenis maar ook over de hedendaagse keramiek.


Wie zijn wij?

Wij zijn Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen, museum en atelier voor keramische kunst.

Onder de rook van Venlo, in Tegelen ligt een prachtig museum op een sprookjesachtige locatie! Dit museum heeft een unieke verzameling historische keramiek en toont verrassende exposities hedendaagse kunst. De bezoeker beleeft hier de geschiedenis van de regio, van de Romeinen tot en met grootmoeders puddingvormen. De knappe staaltjes vakmanschap die hier te zien zijn dwingen respect af. De schoonheid van de moderne kunst is adembenemend en is afkomstig van gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa. 

Álles in dit museum is gemaakt van klei of porselein, van oud tot modern. Er is ook een atelier bij waar de enthousiaste bezoekers zelf met klei aan de slag kunnen gaan tijdens een workshop of cursus. Tevens organiseert de Tiendschuur demonstraties met de 3D printer en de draaischijf, kijk voor de data op onze website. Ook kunt u bij ons terecht voor het organiseren van een kinderfeestje. 


Wij vragen:

Beschikbaar op afroep. Na het ontvangen van een aanvraag voor een rondleiding wordt gevraagd naar de beschikbaarheid binnen ons team rondleiders. Je kunt hier vervolgens op reageren en ingepland worden. Duur van een rondleiding 1/1,5 uur. Maximum aantal personen per groep = 15Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen

Onder de rook van Venlo, in Tegelen ligt een prachtig museum op een sprookjesachtige locatie! Dit museum heeft een unieke verzameling historische keramiek en toont verrassende exposities hedendaagse kunst. De bezoeker beleeft hier de geschiedenis van de regio, van de Romeinen tot en met grootmoeders puddingvormen. De knappe staaltjes vakmanschap die hier te zien zijn dwingen respect af. De schoonheid van de moderne kunst is adembenemend en is afkomstig van gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.
Álles in dit museum is gemaakt van klei of porselein, van oud tot modern. Er is ook een atelier bij waar de enthousiaste bezoekers zelf met klei aan de slag kunnen gaan tijdens een workshop of cursus. Tevens organiseert de Tiendschuur demonstraties met de 3D printer en de draaischijf. Sluit u aan bij ons team balievrijwilligers en wordt gastvrouw/heer en verwelkom onze bezoekers of sluit u aan bij ons team van de Technische Dienst.