Skip Sidebar

Over ons

Samenstroom is hét coöperatief duurzaamheidsplatform in Venlo.
Het is ons doel om een breed en professioneel samenwerkingsverband op te zetten van alle initiatieven in de gemeente Venlo. Als eerste ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
Deel
Vrijwilligers voor energiecoaching inwoners

Vrijwilligers voor energiecoaching inwoners

Structureel werk · Flexibele uren
Windhond 15, 5932 AL Tegelen, Nederland
Natuur & MilieuBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Energiecoöperatie Samenstroom Venlo
#47648
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Energiecooperatie-Samenstroom-Venlo/activiteiten/Vrijwilligers-voor-energiecoaching-inwoners/47648 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op zoek naar mensen voor een cursus energiecoach van de burgercoöperatie Samenstroom Venlo. Werkzaamheden in onderling overleg, met Vrijwilligersvergoeding.

Uitgebreide omschrijving

De energiecoach

De energiecoach vormt de ontbrekende schakel tussen de burger en het realiseren van besparingen. Doordat de energiecoach onafhankelijk en deskundig is, kan hij/zij de burger in dit proces de weg wijzen. 2 / 3 De aanpak van de energiecoach bestaat uit een traject dat start met een adviesgesprek met de burger die energie wil gaan besparen. Tijdens dit gesprek staat de specifieke situatie van de burger centraal. Belangrijke elementen, zoals bouwkundige aspecten, aanwezige installaties & apparatuur staan centraal, maar zeker ook de gedragscomponent en de persoonlijke (financiële) mogelijkheden. Mocht de burger al een EPA-advies hebben gekregen dan vormt dit rapport de input voor het adviesgesprek. Samen met de burger wordt een plan uitgewerkt van welke energiebesparende activiteiten in welke volgorde opgepakt kunnen worden en hoe deze, via o.a. de Duurzaam Thuis lening, gefinancierd kunnen worden. In het vervolgtraject ondersteunt en stimuleert de energiecoach via meerdere contactmomenten de burger om ook concrete stappen te zetten; de echte coach-rol. De energiecoach is onderdeel van de lokale energiecoöperatie en wordt ook vanuit de energiecoöperatie ingezet. Het primaire werkgebied van de energiecoach is zijn/haar eigen gemeente. Beginnende coaches worden in hun eerste 2 á 3 adviesgesprekken begeleid door een ervaren coach. Alle energiecoaches zullen minimaal één keer per jaar hun kennis en ervaringen kunnen delen in een gezamenlijk overleg. Tijdens dit overleg wordt het programma geëvalueerd en worden verbeteringen geïnitieerd.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Tegelen Activiteiten > Energiecoöperatie Samenstroom Venlo > Vrijwilligers voor energiecoaching inwoners

Over Energiecoöperatie Samenstroom Venlo

Samenstroom is hét coöperatief duurzaamheidsplatform in Venlo.
Het is ons doel om een breed en professioneel samenwerkingsverband op te zetten van alle initiatieven in de gemeente Venlo. Als eerste doen we dat op het gebied van energie. Uitgangspunt daarbij is de coöperatieve gedachte, waarin inwoners participeren om het gestelde doel te realiseren en waarbij we tegelijkertijd draagvlak creëren voor de noodzakelijke energie- en duurzaamheidstransitie – telkens gekoppeld aan sociale duurzaamheid.