De Luisterlijn Venlo zoekt vrijwilligers voor de telefoon en chat

De Luisterlijn Venlo zoekt vrijwilligers voor de telefoon en chat

Structureel werk · Flexibele uren
Vanuit huis
Ondersteunend werk
8 plaatsen over.
Activiteit Delen
De Luisterlijn
#60179
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/8307852-/activiteiten/De-Luisterlijn-Venlo-zoekt-vrijwilligers-voor-de-telefoon-en-chat/60179 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Hoor jij vaak dat je zo goed kan luisteren? Dan is de Luisterlijn op zoek naar jou!
Bij jou kunnen mensen op verhaal komen, anoniem en veilig. Ze voelen zich door jouw luisterend oor gehoord, gesteund en krijgen soms zelfs inzicht in een probleem of vraag.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

De Luisterlijn Venlo is onderdeel van een landelijke organisatie, die zorgt voor dag en nacht bereikbaarheid voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem en vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. 

 


Werkzaamheden

Mensen kunnen per telefoon, e-mail en chat terecht voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen. De behoefte aan deze echte aandacht is groot, vrijwilligers van de Luisterlijn voeren zo’n 300.000 gesprekken per jaar. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner. Er vindt van te voren een selectiegesprek plaats 

 


Wij vragen

Een vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je ruimte hebt in je hoofd, hart en agenda om dit werk te doen. Verder is het belangrijk dat je leergierig bent, een open houding en interesse in de medemens hebt. 

 


Wij bieden

Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt!


 


Tijdsbesteding

4 uur per week (waaronder 1x per maand een nachtdienst) bij de telefoon en 3.15 uur bij de chat (geen nachtdienst).

Je kunt de dienst op locatie of vanuit thuis doen. 

 


Interesse?

 Als u naast de vacature op "reageren" klikt krijgen wij bericht van uw interesse. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. Bent u nog geen vrijwilliger bij Vrijwilligerswerk Venlo? Hier kunt u zich aanmelden!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

8 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over De Luisterlijn

De Luisterlijn Venlo is onderdeel van een landelijke organisatie die dag en nacht bereikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem en vertrouwelijk gesprek bij problemen, verdriet of zorgen