SAMEN fietsen of reizen met OV met kwetsbare leerlingen

SAMEN fietsen of reizen met OV met kwetsbare leerlingen

Structureel werk · Flexibele uren
Monseigneur Nolensplein 31, 5911 GG Venlo, Netherlands
Maatje & buddy
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Gemeente Venlo Teamwerk
#60311
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/5487145-/activiteiten/SAMEN-fietsen-of-reizen-met-OV-met-kwetsbare-leerlingen/60311 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij besteden veel aandacht om leerlingen op een zelfstandige manier te leren reizen, op de fiets of met het openbaar vervoer (OV)). want voor lang niet iedere leerling blijkt het taxibusje het meest passend.
Kijk ook eens via de link :
https://www.youtube.com/watch?v=uC4b2taZH3Y
iets voor jou?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?
Leerlingenvervoer gemeente Venlo.
Wij verzorgen voor leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan de meest passende vervoersvoorziening  van huis naar school en v.v.

Werkzaamheden
Wanneer leerlingen starten te oefenen met het reizen in het OV of op de fiets, is het fijn om in het begin begeleid te worden. Iemand die hen uitlegt waar je op moet letten in het verkeer. Of hoe het OV werkt en wat je daarbij kunt verwachten. 

Ouders zijn niet altijd in staat deze begeleiding te geven. Door samen met de leerlingen te reizen leer je ze waardevolle vaardigheden voor nu en de toekomst.

Daarom zoeken wij als gemeente vrijwilligers, die een dag of meerdere dagen in de week mee kunnen reizen met leerlingen naar scholen in bijvoorbeeld Venlo, Eindhoven of Nijmegen. We zoeken deze vrijwilligers in samenwerking met de zorgcoaches, bij het vrijwilligersnetwerk.
Iedere hulp is van harte welkom, want er zijn veel leerlingen die willen leren om met de fiets of het openbaar vervoer naar school te reizen.

 Wij vragen
Lieve betrouwbare, representatieve vrijwilligers die affiniteit hebben met de kwetsbare doelgroep. Je bent in het bezit van een VOG en vindt het leuk om leerlingen verder te helpen? Dan is dit een heel leuk en dankbaar werk. 

Wij bieden
De  meest dankbare lieve en trotse leerlingen.
Wanneer de leerling leert om zich zelfstandig te reizen, geeft dit de leerling zelfvertrouwen. En in de toekomst helpt deze zelfstandigheid bij het vinden van werk. Ben jij diegene die hen dit biedt? 
De reiskosten, reparatiekosten fiets en VOG worden vergoed.

Tijdsbesteding
In de ochtend en in de middag begeleid je de leerling van en naar school. Dit kan met de fiets of met het OV voor de scholen in Venlo. Leerlingen die naar Eindhoven of Nijmegen naar school gaan, reizen met het OV. Dit kan 1 dag per week zijn gedurende de periode dat de leerling het zelfstandig reizen leert, maar kan ook meerdere dagen.

Interesse?   
 Als je naast de vacature op "reageren" klikt krijgen wij bericht van jouw interesse. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met jou worden opgenomen. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn. Ben je nog geen vrijwilliger bij Vrijwilligerswerk Venlo? Hier kun jij je aanmelden!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen