Wandelen in de buurt

Wandelen in de buurt

Structureel werk · 1 uur/week · Start vanaf 2 jul 2024
Vastenavondkampstraat 73, 5922 AT Venlo, Nederland
Sport
WelzijnBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#82278
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Wandelen-in-de-buurt/82278 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buurt-ommetje is ontstaan door en voor buurtbewoners die op hun eigen tempo lopen. Loop jij graag mee en neem je een beetje de leiding?

Uitgebreide omschrijving

Samenvatting:

Even de deur uit en wandelen met anderen die rekening houden met jouw tempo. Wandelen doen we een klein half uurtje en gaan vervolgens gezamenlijk koffie/thee drinken bij het Muspelheim. Dit doen we iedere dinsdag, bij slecht weer blijven we binnen.


Uitgebreide omschrijving:

De groep bestaat ongeveer uit 6 deelnemers. De een loopt langzamer dan gemiddeld en de ander met zijn rollator, maar iedereen is zelfstandig en wij houden rekening met hun tempo. Deze groep vindt het fijn om te weten dat er “altijd” iemand klaarstaat om mee te wandelen. De route is vrijwel standaard, maar vrij om dit zelf te bepalen. Na afloop zijn we terug bij ons startlocatie om daar samen nog iets te drinken, koffie en thee staat dan al klaar. We zijn een clubje dat van gezelligheid houdt.

Ben jij de schakel die we zoeken? Dit is wat we van je verwachten:

Je bent er elke week. Je vangt de groep op. Wandelt met ze mee. Je denkt mee in oplossingen bij slecht weer of juist te warm weer. Samen koffie of thee drinken.


Het wandelen is tijdens de openinloop bij het Muspelheim. Bij vragen kun je altijd terugvallen op een professional.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.