Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
 Support Opvoedondersteuning zoekt jou!

Support Opvoedondersteuning zoekt jou!

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Advies & Mentoring
50 plaatsen over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60205
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Support-Opvoedondersteuning-zoekt-jou/60205 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor Support opvoedondersteuning zoeken we vrijwilligers met een warm hart.
U bezoekt wekelijks een gezin dat tijdelijke uit balans is.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Support Opvoedondersteuning is een onderdeel van Incluzio Sociale Basis. Wij maken graag kennis met u in een persoonlijk gesprek!

Wij werken in de gehele gemeente Venlo. 

Werkzaamheden

U gaat als vriijwilliger aan de slag bij een gezin dat u wekelijks bezoekt.

U bepaald zelf op welke momenten u beschikbaar bent. U biedt de ouder(s) een luisterend oor en speelt met de kinderen. We begeleiden gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Wij vragen

Vrijiwilligers met een warm hart, met belangstelling voor een ander, die goed kan luisteren, en advies geeft als daarnaar gevraagd wordt.

 

Wij bieden

Een leuke groep vrijwilligers die regelmatig bij elkaar komen om gezinnen te bespreken, begeleiding en een luisterd oor van 2 coördinatoren, een cursus vooraf om uw geheugen wat op te frissen over communicatie, normen en waarden etc.

 

 

Tijdsbesteding

 U dient minimaal een dagdeel per week beschikbaar te zijn.

Mail ons! [email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

50 plaatsen over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Support Opvoedondersteuning zoekt jou!

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.