Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Preventieve huisbezoeken bij inwoners van 75 jaar (in eigen wijk)

Preventieve huisbezoeken bij inwoners van 75 jaar (in eigen wijk)

Structureel werk · 1–2 uur/week
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Advies & MentoringOndersteunend werkAnders
Ouderen
8 plaatsen over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60407
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Preventieve-huisbezoeken-bij-inwoners-van-75-jaar-in-eigen-wijk/60407 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

U ontvangt van ons de adressen en maakt zelf de afspraak voor een huisbezoek met de oudere wanneer het u uitkomt

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Veel oudere inwoners willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Om dit voor meer mensen mogelijk te maken is onder andere goede informatievoorziening over wonen, welzijn en zorg erg belangrijk. Daarom bezoeken de vrijwillige huisbezoekers van Incluzio Sociale Basis in opdracht van Gemeente Venlo alle zelfstandig wonende inwoners die dit jaar 75 jaar worden.

Werkzaamheden

Als vrijwilliger maakt u een afspraak met een senior. Het gesprek vindt plaats bij de senior thuis en is informatief, vrijblijvend en kosteloos. U bepaalt zelf wanneer u de bezoeken aflegt en ontvangt de adressen van ons. Aan de hand van een vragenlijst gaat u in gesprek over ervaringen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Waar nodig verwijst u door naar passende hulp of ondersteuning. Doel is in de eerste plaats om mensen te informeren of te verwijzen naar regelingen, voorzieningen of passende ondersteuning. In de tweede plaats werken deze gesprekken als een vangnet voor mensen met een hulpvraag. Soms kan het leiden naar een zinvolle dag invulling, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk. Tot slot kunnen signalen worden opgepikt rondom collectieve vragen waar Incluzio Sociale Basis of Gemeente Venlo een antwoord op zouden kunnen bieden. We zijn met name nog op zoek naar uitbreiding van ons team in Blerick, Venlo Zuid, Arcen, Lomm, Velden en Belfeld.


Wij vragen

  • U bent communicatief en sociaal vaardig.
  • U heeft een sociaal hart en voelt zich betrokken bij senioren
  • U vindt het fijn om te praten met senioren over wat hen bezighoudt en soms ook dwars zit

Wij bieden

  • U krijgt vooraf een training en loopt in het begin met een van de ervaren vrijwilligers mee.
  • Ondersteuning van en samenwerking met de andere vrijwilligers en seniorencoaches van Incluzio Sociale Basis in uw eigen wijk.
  • U ontvangt de benodigdheden voor het uitvoeren van deze werkzaamheden zoals een legitimatiebadge, de afsprakenkaarten en adressen.
  • Een vrijwilligerscontract en waarderingsbeleid van Incluzio Sociale Basis

Tijdsbesteding

Wij vragen om gemiddeld 1 huisbezoek per week af te leggen maar dit mogen er ook meer zijn. Een huisbezoek duurt meestal 1-2 uur.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

8 plaatsen over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Preventieve huisbezoeken bij inwoners van 75 jaar (in eigen wijk)

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.