Maatjes gezocht voor mensen met beginnende dementie in Tegelen, Belfeld, Steyl

Maatjes gezocht voor mensen met beginnende dementie in Tegelen, Belfeld, Steyl

Structureel werk · Flexibele uren
Tegelen, Limburg, Nederland
Maatje & buddySociaal contact
OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60243
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Maatjes-gezocht-voor-mensen-met-beginnende-dementie-in-Tegelen-Belfeld-Steyl/60243 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zou jij een keer per week iemand met dementie in jouw buurt willen opzoeken?
Dan is vrijwilligerswerk als maatje voor iemand met dementie echt iets voor jou!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Het maatjesproject voor senioren van Incluzio Sociale Basis koppelt vrijwilligers aan zelfstandig wonende ouderen. Het gaat om mensen voor wie het onderhouden van contacten niet meer zo vanzelf gaat.

Speciale aandacht gaat daarbij naar mensen met beginnende dementie. Hiervoor werken wij samen met de trajectbegeleiders van Hulp bij Dementie. Zij ondersteunen de dementiemaatjes bij hun inzet.

Werkzaamheden

Eenmaal per week ga je op huisbezoek bij een inwoner van Venlo met (beginnende) dementie. Je kunt denken aan een praatje maken, kopje koffie of thee drinken, spelletje doen of een wandeling maken. Maar misschien heb je ook andere ideeen? Voor de inwoner is de persoonlijke aandacht prettig en je ontlast ook de mantelzorger, die dan even tijd voor zichzelf heeft.

Je rol als maatje houdt niet in dat je zorg gaat verlenen of taken gaat verrichten: het draait om het contact. Als je signalen oppikt dat het niet goed met degene gaat, mag je deze signalen naar ons doorspelen. Wij zullen dan onderzoeken of er meer zorg ingezet moet worden.

Je bepaalt samen met degene die je gaat bezoeken de dag en de tijd van de afspraken.

Wij vragen:

Betrouwbare vrijwilligers die affiniteit hebben met mensen met dementie, die gemakkelijk contact maken en het leuk vinden eenmaal per week iemand te bezoeken.

Wij realiseren ons dat het soms een uitdaging kan zijn om aan te sluiten bij de leefwereld van iemand met dementie. Het is prettig als je daar kennis over en/of ervaring mee hebt. We bieden daarom workshops aan over dementie en verwachten dat je daar aan deelneemt.

Tevens vragen wij nieuwe vrijwilligers om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze kan via Incluzio gratis worden aangevraagd.

Wij bieden:

Vrijwilligerswerk waarmee je een waardevolle rol kan vervullen in het leven van iemand die te maken heeft met een ziekte die het dagelijks leven wat ingewikkelder maakt. Ook voor de betrokken mantelzorgers kan het prettig zijn om even tijd voor andere dingen te hebben. Inwoners zijn dan ook vaak erg blij met de bezoekjes door onze vrijwilligers.

Je krijgt een vrijwilligerscontract bij Incluzio Sociale Basis en wij verzorgen de koppeling met een inwoner. Daarbij houden we rekening met de wensen van zowel de inwoner als het maatje.

Ondersteuning van de dementie-maatjes wordt verzorgd door de trajectbegeleiders van Hulp bij Dementie. Zij zijn de professionals op het gebied van dementie en kennen de inwoner die je bezoekt.

Voor nieuwe dementiemaatjes organiseert Incluzio Sociale Basis de cursus dementie, in samenwerking met Hulp bij Dementie en Dementievriendelijk Venlo. Deze cursus vindt plaats op maandag 23 en 30 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Locatie: Boulevard Hazekamp, Alberick Verweystraat 6 in Blerick.

Interesse?

Heb je vragen of wil je graag telefonisch contact, bel dan Robin Achten 0682804936


 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.