Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Maatje gezocht voor vrouw van 85 jaar

Maatje gezocht voor vrouw van 85 jaar

Structureel werk · 1–2 uur/week
Blerick, Venlo, Limburg, Nederland
WelzijnBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#80525
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Maatje-gezocht-voor-vrouw-van-85-jaar/80525 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor een vrouw van 86 zoeken we een maatje. Iemand die een keer per week 1 of 2 uur bij haar langs kan gaan om gezellig een praatje te maken.

Uitgebreide omschrijving

Mevrouw woont in Blerick. Ze heeft geen sociaal netwerk. Door haar visuele beperking kan ze moeilijk meekomen tijdens ontmoetingsactiviteiten. Ze is meer gebaat bij een-op een contact. Gezellig bij haar thuis.


Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Binnen het maatjesproject verbinden wij inwoners aan anderen die kwetsbaarder of minder vitaal zijn dan zij zelf, (meestal) in de eigen wijk.


Werkzaamheden

In onderling overleg gaat u op bezoek bij een inwoner in uw eigen wijk, om persoonlijke aandacht te geven. U kunt hierbij denken aan een praatje en/of een wandeling maken, samen kleine activiteiten ondernemen of er gewoon even zijn voor elkaar.


Wij vragen

-     U bent eerlijk en betrouwbaar

-     U kunt een gesprek voeren of op gang houden

-     U kunt het belang van de ander voorop stellen

-     U kunt meegaan in de belevingswereld van de ander

-     U kunt goed luisteren


Wij bieden

U heeft een vast aanspreekpunt in de wijk waar u altijd op kunt terugvallen, bijvoorbeeld als u (tijdelijk) wilt stoppen of als er iets speelt wat u wilt bespreken.


Wij zorgen voor de randvoorwaarden zoals een vrijwilligersovereenkomst met Incluzio Sociale Basis, een gratis VOG, een vrijwilligersverzekering, een jaarlijkse waarderingsactiviteit voor alle maatjes en relevante bijscholingsmogelijkheden.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Maatje gezocht voor vrouw van 85 jaar

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.