Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Informatie & Advies Bibliotheek Blerick

Informatie & Advies Bibliotheek Blerick

Structureel werk · 3 uur/week · Start vanaf 5 mrt 2024
Antoniusplein 2, 5921 GV Venlo, Nederland
AdministratieAdvies & MentoringHulpverleningOndersteunend werkComputerNederlandsEngels
WelzijnBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#75281
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Informatie--Advies-Bibliotheek-Blerick/75281 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om met verschillende mensen om te gaan, kun jij goed luisteren zonder oordeel en wil jij een ander helpen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitgebreide omschrijving

Op 5 maart 2024 zal er een nieuw Informatie & Advies punt open gaan bij de biblitoheek in Blerick. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.


Het punt zal iedere dinsdag van 13:00 tot 16:00 uur open zijn.


Bewoners kunnen hier terecht met (bijna) al hun vragen, men mag zo binnen wandelen. Als vrijwilliger sta je bewoners te woord bij hulpvragen over bijvoorbeeld wonen, werken, welzijn, financiën en zorg. Dit doe je door te luisteren, door te vragen en te signaleren. 

Het is de bedoeling om de bewoner te voorzien van informatie en advies om hem op weg te helpen, te helpen met invulformulieren en diverse digitale zaken en eventueel door te verwijzen naar de betreffende instantie(s). Dit doe je door betrokken te zijn maar wel met voldoende afstand. Natuurlijk doe je dit niet alleen, dit doe je samen met je team vrijwilligers en je collega’s van Incluzio Sociale Basis.


Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die goed Nederlands spreken, representatief zijn, hun weg met een computer weten en goed de vraag kunnen inschatten op ernst of urgentie. Geduld en inlevingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen in deze functie.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Informatie & Advies Bibliotheek Blerick

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.