Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
 Huisbezoeker 75+

Huisbezoeker 75+

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Advies & MentoringAnders
OuderenBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60252
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Huisbezoeker-75/60252 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

U vertelt senioren over de mogelijkheden om (zich voor te bereiden op) lichamelijk en mentaal gezond en zinvol ouder worden in de eigen wijk.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. In opdracht van de gemeente Venlo voeren wij het project Huisbezoeken 75+ uit. Zo'n 15 vrijwilligers bezoeken en informeren inwoners, op verzoek en eenmalig.

Werkzaamheden

Gemiddeld eenmaal per week gaat u (bijvoorbeeld in uw eigen wijk) op huisbezoek bij een inwoner in de gemeente Venlo van 75 jaar. Aan de hand van een vragenlijst gaat u in gesprek over diverse onderwerpen. Doel is in de eerste plaats om de inwoner te informeren of te verwijzen naar regelingen, voorzieningen of passende ondersteuning. In de tweede plaats werken deze gesprekken als een vangnet voor mensen met een hulpvraag. Tot slot kunnen signalen worden opgepikt rondom collectieve vragen waar Incluzio Sociale Basis of Gemeente Venlo een antwoord op zouden kunnen bieden.

Wij vragen

U bent communicatief en sociaal vaardig.

U heeft affiniteit met ouderen en kunt meegaan in hun belevingswereld.

Wij bieden

Een training voor het voeren van deze gesprekken en gespreksonderwerpen zoals vrijwilligerswerk, wonen en vrijetijdsbesteding.

Wij verstrekken het informatiemateriaal zoals de sociale kaart en de adressenlijst.

Incluzio Sociale Basis biedt ondersteuning en begeleiding.

De garantie dat u goed verzekerd bent tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

Tijdsbesteding

U plant zelf de gesprekken in met de mensen, minimaal enkele uren per week.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.