Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Houdt u van wandelen en wilt u iets betekenen voor een ander?

Houdt u van wandelen en wilt u iets betekenen voor een ander?

Structureel werk · 1–2 uur/week
Agnes Huijnstraat 3, 5914 PE Venlo, Nederland
Maatje & buddyDe hond uitlatenSociaal contact
WelzijnBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#66122
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Houdt-u-van-wandelen-en-wilt-u-iets-betekenen-voor-een-ander/66122 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Mevrouw is rolstoel afhankelijk en op zoek naar een maatje die samen met haar een wandeling maakt met haar en haar hond en een een praatje maakt. (Venlo Noord)

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Incluzio Sociale Basis ondersteunt projecten in de wijken.

Binnen het maatjesproject verbinden wij inwoners aan anderen die kwetsbaarder of minder vitaal zijn dan zij zelf, (meestal) in de eigen wijk. De vrijwillige contactpersonen zijn het eerste aanspreekpunt en de ogen en oren in de wijk.

Werkzaamheden

Eenmaal per week (of om de week) gaat u op bezoek bij een inwoner in uw eigen wijk, om persoonlijke aandacht te geven. U kunt hierbij denken aan een praatje en/of een wandeling maken, samen kleine activiteiten ondernemen of er gewoon even zijn voor elkaar, dit spreken jullie samen af. U bezoekt iemand die kwetsbaarder is dan u zelf, bijvoorbeeld een eenzame oudere. Een paar uurtjes per week van uw tijd kunnen een wereld van verschil maken voor mensen die zich alleen voelen. U kunt zoveel voor hen betekenen. Het is zo fijn om deze waardering te voelen. en ook voor u kan een wereld open gaan.

Wij vragen

-      U bent eerlijk en betrouwbaar

-      U kunt het belang van de ander voorop stellen

-      U kunt meegaan in de belevingswereld van de ander

-      U kunt goed luisteren

Wij bieden

De seniorencoaches van Incluzio sociale Basis hebben regelmatig contact met de vrijwillige contactpersonen in de wijk. De vrijwillige contactpersoon zorgt voor een goede match zodat u de inzet als waardevol en plezierig ervaart. U kunt altijd op hen terugvallen, bijvoorbeeld als u (tijdelijk) wilt stoppen of als er iets speelt wat u wilt bespreken.


De Seniorencoaches zorgen voor de randvoorwaarden zoals een vrijwilligersovereenkomst met Incluzio Sociale Basis, een gratis VOG, een vrijwilligersverzekering, een jaarlijkse waarderingsactiviteit voor alle maatjes en relevante bijscholingsmogelijkheden.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

De locatie is een indicatie van de wijk waar de hulpvrager woont
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Houdt u van wandelen en wilt u iets betekenen voor een ander?

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.