Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Gezellig samen wandelen of een terras bezoeken

Gezellig samen wandelen of een terras bezoeken

Structureel werk · 2–3 uur/week
Blerick, Venlo, Limburg, Nederland
Maatje & buddy
WelzijnBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#66098
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Gezellig-samen-wandelen-of-een-terras-bezoeken/66098 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil je samen met mij een wandeling maken of ergens gezellig samen een kopje koffie drinken

Uitgebreide omschrijving

Wie is de zorgvrager?

Ik ben een dame op leeftijd en woon in Blerick.

En op zoek naar iemand die het leuk vindt om wekelijks iets gezelligs met me wil doen, zoals b.v. een wandeling maken, of een kopje koffie ergens gaan drinken.

Ik kijk uit naar jouw komst.Wie zijn wij?

Incluzio Sociale Basis ondersteunt projecten in de wijken.

Binnen het maatjesproject verbinden wij inwoners aan anderen die kwetsbaarder of minder vitaal zijn dan zij zelf, (meestal) in de eigen wijk. De vrijwillige contactpersonen zijn het eerste aanspreekpunt en de ogen en oren in de wijk.

Werkzaamheden

Eenmaal per week (of om de week) gaat u op bezoek bij een inwoner in uw eigen wijk, om persoonlijke aandacht te geven. U kunt hierbij denken aan een praatje en/of een

wandeling maken, samen kleine activiteiten ondernemen of er gewoon even zijn voor elkaar, dit spreken jullie samen af. U bezoekt iemand die kwetsbaarder is dan u zelf, bijvoorbeeld een eenzame oudere. Een paar uurtjes per week van uw tijd kunnen een wereld van verschil maken voor mensen die zich alleen voelen. U kunt zoveel voor hen betekenen. Het is zo fijn om deze waardering te voelen. en ook voor u kan een wereld open gaan.

 

Wij vragen

-      U bent eerlijk en betrouwbaar

-      U kunt het belang van de ander voorop stellen

-      U kunt meegaan in de belevingswereld van de ander

-      U kunt goed luisteren

Wij bieden

De seniorencoaches van Incluzio sociale Basis hebben regelmatig contact met de vrijwillige contactpersonen in de wijk. De vrijwillige contactpersoon zorgt voor een goede match zodat u de inzet als waardevol en plezierig ervaart. U kunt altijd op hen terugvallen, bijvoorbeeld als u (tijdelijk) wilt stoppen of als er iets speelt wat u wilt bespreken.

 

De Seniorencoaches zorgen voor de randvoorwaarden zoals een vrijwilligersovereenkomst met Incluzio Sociale Basis, een gratis VOG, een vrijwilligersverzekering, een jaarlijkse waarderingsactiviteit voor alle maatjes en relevante bijscholingsmogelijkheden.

 

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Gezellig samen wandelen of een terras bezoeken

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.