Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Gastvrouw voor onze Mama-ochtend gezocht!

Gastvrouw voor onze Mama-ochtend gezocht!

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Activiteiten begeleiden
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60343
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Gastvrouw-voor-onze-Mama-ochtend-gezocht/60343 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om samen met collega-vrijwilligers moeders en hun jonge kinderen in een kindvriendelijke omgeving te ontvangen? Ben je goed in het bieden van een luisterend oor en kun je je sterk inleven in anderen? Heb je affiniteit en ervaring met jonge kinderen en ben je creatief? Lees dan snel verder!

Uitgebreide omschrijving

De Mama-ochtend is een initiatief van Incluzio Sociale Basis. Incluzio Sociale Basis wil van iedere wijk in Venlo een vitale wijk maken. Wij geloven in de kracht van inwoners. Onze visie is dat door een grotere rol voor en door inwoners in de sociale basis de kracht van straten, buurten en wijken toeneemt. Daarvoor is een sterke samenwerking met inwoners nodig. Wij zijn aanwezig, we gaan ‘erop af’, luisteren en zetten de eerste stap.

Bij de Mama-ochtend bieden wij moeders met hun jonge kind tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten op te doen en van elkaar te leren. Activiteiten zoals voorlezen, muziek maken en bewegen zijn terugkerende thema’s. Wij hopen van harte dat jij nog een plekje in je vrijwilligershart over hebt om ons hierbij te helpen.

Wat ga je doen? Je belangrijkste taken zijn:

  • Zorgen voor een kindvriendelijke omgeving in het Huis van de Wijk voordat de moeders en hun kinderen arriveren;
  • Het verwelkomen van de moeders en hun kinderen door het maken van een praatje en het schenken van koffie en thee.
  • Afstemmen met de moeders welke activiteiten ze willen doen en dit samen organiseren.
  • Het enthousiasmeren van de moeders en hun kinderen tijdens verschillende (bewegings)activiteiten.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je komt samen met één collega te werken in een team van enthousiaste vrijwilligers en je wordt begeleid door één van onze ervaren en bevlogen coaches. De locatie is het Huis van de Wijk Park Rijnbeek. Voordat je bij ons begint vragen wij een gratis VOG voor je aan en krijg je een introductieprogramma aangeboden. Verder zijn er terugkombijeenkomsten waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Je doet ook veel ervaring op met het omgaan met mensen van verschillende achtergronden en je leert veel over communicatie.

  • Spreken onze visie en onze werkwijze je aan?
  • Ben je voor langere tijd minimaal 3 uur per week op de woensdagochtend beschikbaar?
  • Sta je stevig in je schoenen?
  • Beheers je de Nederlandse taal goed en ben je zelf ouder en/of verzorger?

Neem dan snel contact met ons op! 

Interesse?

Je kunt direct contact opnemen met Nelly Esquivel via [email protected] of 06-82492961.

We hopen snel van je te horen. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Gastvrouw voor onze Mama-ochtend gezocht!

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.