Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
Gastheer of gastvrouw I&A Blerick

Gastheer of gastvrouw I&A Blerick

Structureel werk · 3–6 uur/week
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Gastheer/vrouw
WelzijnBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#76535
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Gastheer-of-gastvrouw-IA-Blerick/76535 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij gastvrij en heb jij goed inzicht in wat er nodig is?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitgebreide omschrijving

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiaires, buurtbewoners, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij zijn een informele organisatie met oog voor elkaar en een ander.


Werkzaamheden

Voor het informatie en advies punt in Blerick zijn wij op zoek naar een gastheer of vrouw die vooraf met mensen hun vragen kan bespreken en te screenen of zij alles bij de hand hebben of eventueel al kunnen doorverwijzen naar een andere partner waar ze hun vraag kunnen stellen.


Het Informatie & Advies punt bij Boulevard Hazenkamp is op dinsdag en vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur open.


Bewoners kunnen hier terecht met (bijna) al hun vragen, men mag zo binnen wandelen. Als gastheer of vrouw verwelkom je bewoners die voor Informatie & Advies komen. Jij bekijkt alsvast met hun kort hun vraag en doet al een doorverwijzing of checkt of zij alles bij de hand hebben.

Omdat jij alvast een screening doet, voorkom je dat mensen onnodig wachten en kun je ze alvast doorverwijzen zodat ze direct de weg weten te vinden.

Jouw collega's bij IA& staan de bewoners te woord bij hulpvragen over bijvoorbeeld wonen, werken, welzijn, financiën en zorg. Dit doe je door te luisteren, door te vragen en te signaleren. 


Het is de bedoeling om de bewoner te voorzien van informatie en advies om hem op weg te helpen. Dit doe je door betrokken te zijn maar wel met voldoende afstand. Natuurlijk doe je dit niet alleen, dit doe je samen met je team vrijwilligers en je collega’s van Incluzio Sociale Basis.


Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die goed Nederlands spreken, representatief zijn, enige digitale vaardigheden hebben en goed de vraag kunnen inschatten op ernst of urgentie. Geduld en inlevingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen in deze functie.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Gastheer of gastvrouw I&A Blerick

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.