Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
 Contactpersoon vrijwilligers Arcen, Velden en Lomm

Contactpersoon vrijwilligers Arcen, Velden en Lomm

Structureel werk · Flexibele uren
Arcen, Limburg, Nederland
Maatje & buddy
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60246
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Contactpersoon-vrijwilligers-Arcen-Velden-en-Lomm/60246 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als Contactpersoon vrijwilligers bent u de contactpersoon in Arcen , Velden en Lomm tussen de bewoners die op zoek zijn naar een maatje (hulpvrager) en de buurtbewoners die zich graag als maatje (vrijwilliger) willen aanbieden!
Ook kunt u contact hebben met de trajectbegeleiders dementie om geschikte dementie maatjes voor hen te vinden.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiaires, buurtbewoners, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. In het team van Contactpersoon vrijwilligers krijgt u ondersteuning van de seniorencoaches en collega Contactpersoon vrijwilligers uit de andere stadsdelen.

Werkzaamheden

Als Contactpersoon vrijwilligers bent u de contactpersoon in Arcen , Velden en Lomm tussen de bewoners die op zoek zijn naar een maatje (hulpvrager) en de buurtbewoners die zich graag als maatje (vrijwilliger) willen aanbieden!

Ook kunt u contact hebben met de trajectbegeleiders dementie om geschikte dementie maatjes voor hen te vinden.

U heeft de kennismakings-gesprekken met beiden om zo de mensen te leren kennen en de juiste matches samen te kunnen stellen! Vervolgens bent u degene die de vrijwilliger en de hulpvrager met elkaar in contact brengt. Als de match gemaakt is, blijft u het aanspreekpunt bij vragen. Hierbij wordt u ondersteund door de seniorencoach van die wijk en de collega contactpersonen uit de andere wijken, zodat u er niet alleen voor staat. Bij hulpvragers met dementie heeft u contact met de trajectbegeleider dementie om een passend maatje te vinden.

 Wij vragen

  • Goed kunnen luisteren en in staat zijn de behoefte duidelijk te krijgen.
  • De nodige mensenkennis en affiniteit met mensen, met name ouderen
  • Open en toegankelijk karakter en het kunnen opbouwen van een       vertrouwensband

Wij bieden

  • Bijscholing betreffende relevante onderwerpen
  • Ondersteuning en begeleiding vanuit Incluzio
  • Vrijwilligersovereenkomst met Incluzio, mobiele telefoon
  • Vrijwilligersverzekering

 Tijdsbesteding

 Enkele uren per week flexibel in te delen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen
Arcen Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Contactpersoon vrijwilligers Arcen, Velden en Lomm

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.