Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel
 Contactpersoon maatjes in Arcen, Lomm en Velden

Contactpersoon maatjes in Arcen, Lomm en Velden

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60313
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Contactpersoon-maatjes-in-Arcen-Lomm-en-Velden/60313 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor Arcen, Lomm en Velden zijn we op zoek naar een contactpersoon voor de maatjes. Een maatje (vrijwilliger) bezoekt, op een vast moment in de week, (meestal) een ouder iemand voor een praatje, een wandeling of een gezamenlijke hobby of activiteit. Mensen met een chronische ziekte, lichamelijke en/of verstandelijke beperking, iemand die eenzaam is of hun mantelzorgers, kunnen een beroep doen op een maatje van Incluzio.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiaires, buurtbewoners, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. De vrijwillige contactpersonen krijgen ondersteuning van de seniorencoaches en collega vrijwillige contactpersonen uit de andere stadsdelen.

Werkzaamheden

Als contactpersoon maatjes bent u het aanspreekpunt voor de bewoners van Arcen, Lomm en Velden, die op zoek zijn naar een maatje (hulpvrager) en de buurtbewoners die zich graag als maatje willen aanbieden (vrijwilliger)! U voert kennismakingsgesprekken met beiden om zo de mensen te leren kennen. Vervolgens brengt u de vrijwilliger en de hulpvrager met elkaar in contact als ze bij elkaar passen (match). Als de match gemaakt is, bent u het aanspreekpunt bij vragen. 

Hierbij wordt u ondersteund door de seniorencoach van die wijk en heeft u regelmatig overleg met de collega contactpersonen uit de andere wijken, zodat u er niet alleen voor staat.

Bij mensen met dementie onderhoudt de trajectbegeleiding Hulp Bij Dementie alle contacten met de hulpvrager en zorgt u voor de werving van een passende vrijwilliger. De trajectbegeleider ondersteunt de vrijwilliger bij dementie gerelateerde vragen. 

 Wij vragen

Communicatief en sociaal vaardig, goed kunnen luisteren en het kunnen opbouwen van een vertrouwensband. Affiniteit met mensen, met name met ouderen. Bekend met thema's als eenzaamheid

Goed kunnen plannen, basis digitale vaardigheden. Bereidheid tot bijscholing

Eigen vervoersmogelijkheden om op huisbezoek te kunnen gaan.

 

Wij bieden

Bijscholing betreffende relevante onderwerpen, ondersteuning en begeleiding vanuit Incluzio. 

Een telefoon en een goede onkostenvergoeding.

Een Vrijwilligersovereenkomst, scholing en waardering van Incluzio sociale Basis. Een vrijwilligersverzekering tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

Begeleiding en ondersteuning door de seniorencoaches van Incluzio Sociale Basis

Tijdsbesteding

Enkele uren per week flexibel in te delen. 


Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Contactpersoon maatjes in Arcen, Lomm en Velden

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.