Algemeen bestuurslid COC Noord-Midden Limburg

Algemeen bestuurslid COC Noord-Midden Limburg

Structureel werk · Flexibele uren
Bogaardenstraat 43, 6211 SN Maastricht, Netherlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
COC Limburg
#60356
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/0990963-/activiteiten/Algemeen-bestuurslid-COC-Noord-Midden-Limburg/60356 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij iemand die van besturen houdt? Bedenk je graag nieuwe plannen? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Of zie jij een controlerende taak wel zitten? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Jong of oud, zolang jij je goed voelt in deze functie, ben jij de geschikte kandidaat!

Uitgebreide omschrijving

Ben jij iemand die graag van besturen houdt? Vind jij het leuk om mee te denken over nieuwe plannen? Of ben jij gewoon een denker vol met ideeën en zie jij een controlerende taak wel zitten? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! Jong of oud, zolang jij je goed voelt in deze functie, dan ben jij de geschikte kandidaat!

We proberen de samenstelling van het bestuur zo divers mogelijk te maken. Daarom moedigen wij ook kandidaten aan die zich identificeren als vrouw, trans*, non-binair of personen met een biculturele achtergrond.

Wie zijn wij?

COC Limburg is dé belangenvereniging voor voor lhbti’s in Limburg. Wij streven naar een diverse en inclusieve samenleving, die werkt aan lhbti-emancipatie, zodat lhbti’s volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. COC Limburg is een ledenvereniging, vertegenwoordigd door bestuursleden, ondersteund door een kantoorteam en draaiende op meer dan 100 vrijwilligers. Het bestuur is verantwoordelijk voor de inhoud van de beleidsplannen en werkplannen, het personeel voor het toezicht op de uitvoering hiervan. Het kloppend hart van deze vereniging zijn de vele vrijwilligers in de werkgroepen. Ons hoofdkantoor is gelegen in Maastricht maar ons werkgebied is de hele provincie Limburg.

Werkzaamheden

 • Minimaal 1x per maand een bestuursvergadering bijwonen (digitaal en fysiek in Maastricht en in Roermond of een andere gewenste locatie bij een kandidaat uit Noord-Limburg);
 • Voorbereiding op, deelname aan en een actieve bijdrage leveren aan de (bestuurs-)vergaderingen;
 • Betrokken zijn bij de voorbereiding van, en het bewaken van de uitvoering van het beleid van COC Limburg, het werkplan, het meerjarenbeleidsplan,  het financiële- en inhoudelijke jaarverslag;
 • Vaststellen van de begroting, de jaarrekening en andere belangrijke stukken;
 
Wij vragen

 • Een bestuurslid van COC Limburg bezit algemene bestuurlijke kwaliteiten, heeft bij
  voorkeur ervaring als bestuurder van een vereniging;
 • Kan besturen op hoofdlijnen, weet afstand te bewaren tot de werkgroepen;
 • Een digitale werkomgeving is voor jou geen probleem;
 • Kunnen werken met Google-diensten is een pré;
 • Proactieve houding in uiteenlopende situaties;
 • Je kan goed omgaan met verschillende persoonlijkheden en je kan ‘levelen’ met mensen; 
 • Je schakelt snel en je werkt georganiseerd en gestructureerd;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend in woord en geschrift;
 • Integriteit bij het verwerken van financiële en/of persoonsgegevens;
 • Een VOG (verklaring omtrent gedrag) moet kunnen worden overlegd.

Tijdsbesteding 

Het is niet ongewoon om te werken of te studeren naast je functie. De nieuwe bestuursfuncties zijn zo gemaakt dat niet alles op je bordje terecht komt. De functie kost ongeveer 4 uur per week (indicatie); de tijd is zelf in te delen. Aangezien COC Limburg veel digitaal doet kan je deze functie ook vanuit huis doen. Wel is er minimaal 1x per maand een bestuursvergadering in Maastricht en bij kandidaten uit Midden- en Noord-Limburg kan de vergaderingslocatie gewijzigd worden naar een centrale plek.
 
Interesse?
 Als u naast de vacature op "reageren" klikt krijgen wij bericht van uw interesse. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. Bent u nog geen vrijwilliger bij Vrijwilligerswerk Venlo? Hier kunt u zich aanmelden!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen