Skip Sidebar
Venlo Doet Goed

Venlo Doet Goed

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Venlo Doet Goed brengt vraag en aanbod rondom vrijwilligerswerk in Venlo bij elkaar en stimuleert kennisdeling hierover. Vrijwilligerswerk is nuttig en betekenisvol: het is een zinvolle ...

Deel
 Bijspijkeren met SESAM: Een veilig werkklimaat!

Bijspijkeren met SESAM: Een veilig werkklimaat!

Workshop · 13 mrt 2023, 19:30 - 21:00
Vanuit huis
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
Venlo Doet Goed
#62285
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Venlo-Doet-Goed/activiteiten/Bijspijkeren-met-SESAM-Een-veilig-werkklimaat/62285 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

SESAM academie biedt een webinar voor bestuursleden van organisaties/verenigingen over het bevorderen van een veilig werkklimaat binnen hun organisatie aan.

Uitgebreide omschrijving

Grensoverschrijdend gedrag staat volop in de aandacht. Vaak gaat het dan over seksuele intimidatie. Maar grensoverschrijdend gedrag is meer. Het omvat ook pesten of mensen buitensluiten. Elke organisatie en elke vereniging moet een plek zijn waar mensen zich veilig ‘thuis’ kunnen voelen. Cliënten, bezoekers, beroepskrachten, vrijwilligers en leden.


Wat kun je als bestuur doen om een veilig klimaat te scheppen? Je kunt een vertrouwenspersoon aanstellen. Maar hoe werkt dat en wat moet hij of zij doen? Wat is het verschil tussen een vertrouwenspersoon en een vertrouwenscontactpersoon? En is dat voldoende? (Nee, dus).


SESAM academie biedt onder de titel Bijspijkeren met SESAM toegankelijke webinars aan voor vrijwilligersorganisaties en kleine initiatieven. Het eerstvolgende webinar is voor bestuursleden van organisaties en verenigingen die willen weten hoe ze kunnen werken aan een veilig klimaat binnen hun organisatie.


Bijspijkeren met SESAM: Een veilig werkklimaat

Het webinar ‘Een veilig werkklimaat’ vindt plaats op maandag 13 maart, van 19.30 tot 21.00 uur. Er wordt niet alleen informatie gegeven maar er is ook ruimte om op jouw vragen in te gaan.

 

Je kunt je hiervoor aanmelden via [email protected]. Je ontvangt dan een link voor de bijeenkomst. Deelname is gratis.

 

Over SESAM academie

SESAM is een landelijke organisatie die vrijwilligersorganisaties en sociale ondernemingen met professioneel advies terzijde staat. Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. Voor meer informatie zie www.sesamacademie.nl

 

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop

Over Venlo Doet Goed

Venlo Doet Goed brengt vraag en aanbod rondom vrijwilligerswerk in Venlo bij elkaar en stimuleert kennisdeling hierover. Vrijwilligerswerk is nuttig en betekenisvol: het is een zinvolle tijdsbesteding, het versterkt de onderlinge samenhang en het stimuleert persoonlijke groei. Het is natuurlijk ook gewoon LEUK! Dit wil Venlo Doet Goed van harte ondersteunen. Hiermee willen we bijdragen aan ieders daad- en veerkracht en samenredzaamheid bevorderen.