Skip Sidebar
Circulair Ambachtscentrum Emmaus-Fiks

Circulair Ambachtscentrum Emmaus-Fiks

Club, vereniging of andere

Over ons

Een ambachtscentrum is een locatie of netwerk waar partijen samenwerken om hoogwaardig product en materiaalgebruik te realiseren. Een circulair ambachtscentrum bestaat bijvoorbeeld uit een ...

Deel
Vrijwilligers recycling.

Vrijwilligers recycling.

Structureel werk · 4–8 uur/week
Ulingsheide 3, 5932 NA Tegelen, Nederland
KlussenSociaal contactElektronicaNederlandsEngelsDuits
Natuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Circulair Ambachtscentrum Emmaus-Fiks
#49288
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Circulair-Ambachtscentrum-Emmaus-Fiks/activiteiten/Vrijwilligers-recycling/49288 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor onze recyclingactiviteit zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de woensdagmiddag en vrijdagmiddag tussen 12.00 en 16.30 uur.

Uitgebreide omschrijving

Voor onze recyclingactiviteit zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de woensdagmiddag en vrijdagmiddag tussen 12.00 en 16.30 uur. De werkzaamheden bestaan uit het demonteren van elektrische (huishoudelijke) apparatuur en het scheiden van materialen uit deze apparaten zoals koper, RVS, messing, aluminium, ijzer, kabels etc. Ook het demonteren van grotere elektromotoren uit machines en het demonteren van geluidsapparatuur behoort tot onze activiteit. Op dit moment zijn wij met negen vrijwilligers actief in het centrum waarvan een aantal mensen reparaties verrichten voor en aan de spullen voor de kringloopwinkel van Emmaus-Feniks en een aantal mensen die niet meer te repareren spullen recyclen en opslaan.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Onze locatie is te vinden in de voormalige smederij achter het restaurant. U loopt via de grote stalen poort het terrein van Emmaus-Feniks op en gaat onder de stenen boog door langs het restaurant. Wij zitten vervolgens aan de linkerkant waar ons logobord staat voor het gebouw.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Circulair Ambachtscentrum Emmaus-Fiks

Een ambachtscentrum is een locatie of netwerk waar partijen samenwerken om hoogwaardig product en materiaalgebruik te realiseren. Een circulair ambachtscentrum bestaat bijvoorbeeld uit een samenwerking tussen een milieustraat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats. Door afgedankte consumentengoederen langer in gebruik te houden en een tweede kans te geven wordt de hoeveelheid huishoudelijk afval verminderd.
Naast de milieuvoordelen vervult het centrum een belangrijke rol in de maatschappij. Een van de pijlers is sociale activatie. Bij veel kringloopwinkels zijn van oudsher werkplekken beschikbaar voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Wanneer er meer producten binnenkomen die beoordeeld moeten worden op herbruikbaarheid en eventueel opgeknapt of gerepareerd kan hierbij juist die groep een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Daarnaast kunnen ook scholen betrokken worden bij het bedenken van (nieuwe) mogelijkheden voor afgedankte producten , bij het werken met tweedehands materialen en bij het doorgeven van reparatie vaardigheden en het opleiden van reparateurs. De betrokken partijen kunnen elk op hun eigen wijze, vanuit hun specifieke expertise, bijdragen aan de maatschappelijke kansen.