Skip Sidebar

Over ons

Een ambachtscentrum is een locatie of netwerk waar partijen samenwerken om hoogwaardig product en materiaalgebruik te realiseren. Een circulair ambachtscentrum bestaat bijvoorbeeld uit een ...

Deel
Circulair Ambachtscentrum Venlo

Circulair Ambachtscentrum Venlo

Structureel werk · 4–8 uur/week
Venlo, Limburg, Nederland
VervoerAdministratieNederlands
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Circulair Ambachtscentrum Venlo
#64849
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/Circulair-Ambachtscentrum-Emmaus-Fiks/activiteiten/Circulair-Ambachtscentrum-Venlo/64849 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor ons magazijn zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om inkomende en uitgaande goederenstromen van elektrische apparaten in goede banen te leiden.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Stichting Circulair Ambachtscentrum Venlo

Een ambachtscentrum is een locatie of netwerk waar partijen samenwerken om hoogwaardig product en materiaalgebruik te realiseren. Een circulair ambachtscentrum bestaat bijvoorbeeld uit een samenwerking tussen een milieustraat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats. Door afgedankte consumentengoederen langer in gebruik te houden en een tweede kans te geven wordt de hoeveelheid huishoudelijk afval verminderd.
Naast de milieuvoordelen vervult het centrum een belangrijke rol in de maatschappij. Een van de pijlers is sociale activatie. Bij veel kringloopwinkels zijn van oudsher werkplekken beschikbaar voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Wanneer er meer producten binnenkomen die beoordeeld moeten worden op herbruikbaarheid en eventueel opgeknapt of gerepareerd kan hierbij juist die groep een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Daarnaast kunnen ook scholen betrokken worden bij het bedenken van (nieuwe) mogelijkheden voor afgedankte producten , bij het werken met tweedehands materialen en bij het doorgeven van reparatie vaardigheden en het opleiden van reparateurs. De betrokken partijen kunnen elk op hun eigen wijze, vanuit hun specifieke expertise, bijdragen aan de maatschappelijke kansen.