Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel

Enthousiaste nieuwslezer voor bezoekers Open Inloop De Witte Kerk gezocht!

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Activiteiten begeleiden
Ouderen
1 plaats over.
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60394
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Enthousiaste-nieuwslezer-voor-bezoekers-Open-Inloop-De-Witte-Kerk-gezocht/60394 om je aan te melden

Contactpersoon

Björn Venlo Doet GoedStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

We zoeken nieuwsgierige vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de actualiteit en die het leuk vinden deze interesse te delen met onze bezoekers door het voorlezen van nieuwsberichten uit verschillende kranten/media.

Uitgebreide omschrijving

De bezoekers van de Open Inloop De Witte Kerk (Incluzio Sociale Basis) bestaan met name uit eenzame volwassenen en ouderen. Wij werken vanuit een respectvolle bejegening naar anderen en stimuleren de zelfredzaamheid van onze bezoekers. Onder leiding van een coach zorgt een vrijwilligersteam voor de opbouw van de Open Inloop. Daar kunnen we je hulp goed bij gebruiken!

Wie ben je?

Je bent iemand die het leuk vindt de krant aan onze bezoekers voor te lezen om hen op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen, dichtbij huis en verder weg. Samen met onze bezoekers bekijk je welke kranten en welke nieuwsberichten interessant zijn om samen te lezen. Daarmee draag je bij aan het welzijn van onze bezoekers en houd je hen bij de tijd! Hiervoor ben je minimaal 1 keer per week 1,5 uur beschikbaar.

Verder vragen we het volgende van je:

  • Je staat achter het vrijwilligersbeleid en de visie van de Open Inloop.
  • Je komt afspraken na; vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend en we rekenen op jou!
  • Je hebt een lerende houding en staat open voor begeleiding en evaluatie. Je bent bereid tot het bijwonen van overlegmomenten.
  • Je hebt aandacht en respect voor onze bezoekers en bent bij hun betrokken.
  • Je kunt omgaan met beperkingen van bezoekers, mede-vrijwilligers en WAA-medewerkers.
  • Je kunt goed samenwerken met collega-vrijwilligers; je bent behulpzaam en collegiaal.
  • Je spreekt de Nederlandse taal goed en je hebt een heldere voorleesstem.

Wij bieden je:

  • De mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen in een leuk team, waarbij je veel waardering van de deelnemers krijgt en dat jou veel voldoening geeft.
  • De mogelijkheid tot het volgen van trainingen, zoals HACCP (voedselveiligheid en hygiëne) of gezond budgetkoken.
  • Een jaarlijkse waarderingsactiviteit voor onze vrijwilligers.

Kom jij ons team versterken?

Onze Open Inloop is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.30u en 16.00 geopend. We kijken samen met je op welke dag of dagen je aanwezig kunt zijn en wat je werktijden zijn. 

Interesse?

Je kunt direct contact met Mieke Peters via [email protected] of 0682381079 opnemen!

Hopelijk tot snel!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Enthousiaste nieuwslezer voor bezoekers Open Inloop De Witte Kerk gezocht!

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.