Skip Sidebar

Over ons

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ...

WelzijnBuurt & omgeving
Deel

Energieke en creatieve gastvrouw/gastheer voor onze Open Inloop gezocht!

Structureel werk · Flexibele uren
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Venlo, Netherlands
Activiteiten begeleiden
Ouderen
Activiteit Delen
Incluzio Sociale Basis
#60391
Scan me of ga naar www.venlodoetgoed.nl/o/2651663-/activiteiten/Energieke-en-creatieve-gastvrouwgastheer-voor-onze-Open-Inloop-gezocht/60391 om je aan te melden

Contactpersoon

Björn Venlo Doet GoedStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Voor de verschillende locaties van onze Open Inloop in de gemeente Venlo zoeken we energieke en enthousiaste vrijwilligers die met verschillende creatieve activiteiten willen bijdragen aan het welzijn van hun buurtgenoten.

Uitgebreide omschrijving

Sta jij midden in het leven? Wil je met jouw energie en enthousiasme bijdragen aan het welzijn van je buurtgenoten? Vind je het leuk creatief bezig te zijn, ook in de keuken, en wil je senioren graag een fijne invulling van de dag te bezorgen? Dan hopen we je heel snel te mogen ontmoeten!

Wij zijn Phyllis, Jessica, Mieke, Juan, Heidi, Loes, Yolanda, Oesha, Ellen en Peter. Momenteel vormen wij het team coaches Open Inloop bij Incluzio Sociale Basis. Incluzio Sociale Basis wil van iedere wijk in Venlo een vitale wijk maken. Wij geloven in de kracht van inwoners. In onze visie neemt de kracht van straten, buurten en wijken door een grotere rol voor en door inwoners in de sociale basis toe. Daarvoor is een sterke samenwerking met inwoners nodig. Wij zijn aanwezig, we gaan ‘erop af’, luisteren en zetten de eerste stap. Als coaches Open inloop bieden wij een plek waar iedereen welkom is voor een kopje koffie, een praatje, het nuttigen van een maaltijd of om deel te nemen aan een activiteit. Daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken!

Wat kun je doen om ons te helpen bij de doorontwikkeling van onze Open Inloop?

  • Werken in de keuken: je bedenkt en kookt gezonde maaltijden, of je ondersteunt bij het koken en je ruimt op en wast af.
  • Optreden als gastvrouw/gastheer: je ontvangt onze bezoekers, maakt een praatje met ze en serveert eten en drinken.
  • Ondersteunen bij activiteiten: je bedenkt, organiseert en begeleidt verschillende activiteiten voor onze bezoekers.
  • Je verricht lichte administratieve werkzaamheden.

We kijken samen wat je leuk vindt om te doen! De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur uitgevoerd. De werktijden en de werkdagen zijn bespreekbaar. We bekijken ook welke locatie het beste bij jou past.

Daarnaast bieden we je:

  • een fijne plek in een enthousiast en betrokken team;
  • begeleiding door onze ervaren en bevlogen coaches en vrijwilligers;
  • zelfstandigheid in het uitvoeren van de verschillende taken;
  • scholing zoals een training over hygiëne en voedselveiligheid;
  • een jaarlijkse vrijwilligersactiviteit als waardering voor je hulp.

Spreken onze visie en onze werkwijze je aan? Ben je structureel minimaal 4 uur per week beschikbaar? Dan staat onze Open Inloop voor je open!

Interesse?

Je kunt direct contact opnemen met Peter Schäfer via [email protected] of 06-12257558.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Venlo Activiteiten > Incluzio Sociale Basis > Energieke en creatieve gastvrouw/gastheer voor onze Open Inloop gezocht!

Over Incluzio Sociale Basis

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk in Venlo. Dat is de opdracht van Incluzio Sociale Basis. Dat doen we niet alleen; dat doen we samen met vrijwilligers, stagiairs, buurtbewoners, ondernemers, scholen, huisartsen, partners en de gemeente als partner en opdrachtgever. Wij geloven in de kracht van bewoners en stimuleren hen om met elkaar een grote rol te nemen in de sociale basis. Daardoor neemt de veerkracht van mensen, straten en wijken toe. Iedereen doet mee in de samenleving. Ook in Venlo. Daarom begeleiden we de mensen voor wie dat niet vanzelf gaat en iedereen die dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken. Van jong tot oud, met of zonder beperking. Dat doen we op een praktische manier, gericht op de persoon, integraal en georganiseerd in de wijk. Ook ondersteunen we Venlonaren die zich willen inzetten voor hun buurt. Bij onze teams sociale basis kunnen alle bewoners terecht voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Het buurtteam in het Huis van de Wijk begeleidt je verder met bijvoorbeeld taal, geldzaken, mantelzorg, initiatieven in de wijk, zorg voor elkaar, gezond leven, eenzaamheid en je toekomst als je vroegtijdig je school hebt verlaten. Bij Incluzio Sociale Basis werken we met bevlogen collega’s die voorop willen lopen. Onze professionals weten de sterke schouders in de wijken aan de kwetsbare schouders te koppelen. Dat doen wij met zes teams in de wijken van Venlo en een stedelijk team.